Leefruimte optimaliseren toekomst thuis
Leefruimte optimaliseren in huis

Leefruimte om langer thuis te wonen

Levensomstandigheden of beperkingen kunnen ervoor zorgen dat de woning voor de bewoner(s) moet worden aangepast zodat zij de woning beter kunnen blijven gebruiken. Slim gebruik maken van ruimte geeft een toekomst thuis.

Ruimte

Als wij woningen energiezuinig renoveren vinden wij het wel zo efficiƫnt om meteen na te denken over andere woonwensen van huidige, maar ook van toekomstige bewoners. Is er voldoende daglicht? Is de woning groot genoeg? Of is een uitbreiding gewenst? Is de bewoner nu nog jong en vitaal dan verlangt hij of zij wellicht naar een extra studeerkamer, een speelkamer of een vergrote woonkamer. Ruimte waar de bewoner direct van gaat genieten.

Voorbereid

Niemand denkt er graag aan afhankelijk te zijn van zorg of beperkingen te krijgen, bijvoorbeeld met lopen. Maar mocht het onverhoopt aan de orde komen dan willen de meeste mensen het liefst in hun eigen huis blijven wonen. Vanuit onze ervaring met bouwen voor de gezondheidszorg houden we bij het vormgeven van huidige woningaanpassingen, ongemerkt en zonder dat bewoners daar last van hebben rekening met de mogelijkheden om in de toekomst ook met zorgverlening thuis te kunnen blijven wonen. Dan kunnen bewoners later, zonder ingrijpende verbouwing, gewoon blijven wonen.

Invulling

De invulling van wensen zal per woning verschillen. Om in de toekomst langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, voorzien we de woning bijvoorbeeld van deuren die breed genoeg zijn, halen eventuele drempels weg en zorgen voor stopcontacten op de juiste hoogte. Is de zorgvraag al actueel dan voorzien we de begane grond meteen van een slaapkamer en een badkamer. Om efficiƫnt met de ruimte om te gaan maken we hierbij gebruik van onze innovatieve badkamer met flexibele wand. Kortom door slim met ruimte om te gaan verhogen we de multifunctionaliteit van de woning en ontstaat woonkwaliteit in elke levensfase.