Robots.nu, robots in ons leven en de zorg

Robots in de zorg

Robots.nu, robots in de zorg en woonomgeving. Hoe kunnen robots u thuis ondersteunen.

Robotzorg voor wonen, welzijn en zorg

Robotzorg is een website met robots en robot toepassingen waar mensen in het dagelijks leven mee te maken krijgen. Voorbeelden zijn robots voor het huishouden, robotdieren, robots die zorgen voor ouderen, service robots of robots voor ons plezier.

Zorgrobots

Zorgrobots kunnen helpen bij het verzorgen van mensen. Mensen worden steeds ouder en er zijn steeds minder handen beschikbaar. Zijn er straks nog genoeg handen om de vele ouderen en zieken te verzorgen? Zorgrobots kunnen patiƫnten en zorgverleners helpen. Vaak is de taak van een robot om een oogje in het zeil te houden of om acht uur het journaal op te zetten.

Huishoudrobot

Diverse huishoudrobots kunnen u helpen om het werk rondom het huis en de werkplaats makkelijker te maken. Huishoudrobots worden met name ontwikkeld om veelvoorkomende klusjes in en om het huis van ons over te nemen. Een huishoudrobot die voor u de vloer boent, u helpt met stofzuigen of met grasmaaien.

Desk robot of tabletop robot

Het woord deskrobot geeft het al aan. Een apparaat met robotkenmerken die u plaatst op een desk, uw keukentafel of bureau. Deze deskrobots bewegen niet maar zijn wel in staat om mondeling met u te communiceren, informatie via spraak met u te delen en interactief muziek of video’s af te spelen. Zij zijn de voorlopers van echte sociale robots in ons huishouden.