Lengkeek architecten en ingenieurs

Lengkeek

Realisatie van kwalitatief hoogwaardige gebouwen.

 

Lengkeek architecten en ingenieurs

Lengkeek architecten en ingenieurs is een ondernemend en innovatief architectenbureau met meer dan 50 jaar ervaring in ontwerpen voor wonen en gezondheidszorg. We combineren op vanzelfsprekende wijze creatieve vormgeving, duurzaamheid, innovatie, healing environment en flexibiliteit in onze ontwerpen.

Wij werken met een enthousiast jong team van ongeveer 15 medewerkers. Het team bestaat uit verschillende specialisten waardoor ontwerpen niet alleen mooi en prettig worden, maar ook technisch uitvoerbaar en financieel haalbaar. Door middel van functionaliteit, licht, lucht, ruimte, kleur en duurzaam materiaalgebruik creëren we plekken waar men graag verblijft.

Verandering in wonen en zorg

De afgelopen jaren is er veel veranderd in wonen en zorg en het is de verwachting dat de zorg in beweging blijft. Om onze klanten goed te kunnen blijven bedienen, denken wij verder dan de gebaande paden, we innoveren. We bedenken niet alleen oplossingen maar realiseren die ook! Zo hebben we bijvoorbeeld Flexxan ontwikkeld.

De badkamer in een woning is één van de belangrijkste knelpunten bij het langer thuis blijven wonen voor ouderen en gehandicapten. Flexxan is een praktische oplossing om zonder grote verbouwing een bestaande badkamer, door middel van een draaiende wand, voldoende ruim te maken om met een rolstoel in te kunnen manoeuvreren of als zorgverlener te kunnen assisteren. We denken oplossingsgericht en houden daarbij gelijk rekening met eventuele toekomstige scenario’s. Bij een verbouwing nu kunnen we al rekening houden met ruimtebehoefte voor zorgverlening in de dimensionering en opzet van de plattegrond. Hierdoor creëren we nú de gewenste ruimte en is de woning straks zonder ingrijpende verbouwing zorggeschikt te maken.

Toekomst thuis

Onze rol binnen Toekomst Thuis is ons op het lijf geschreven. Het combineren van wonen, zorg en duurzaamheid sluit naadloos aan bij onze ervaring in het ontwerpen van fijne en functionele woonsituaties. We brengen graag onze kennis en ervaring in, omdat wij het belangrijk vinden dat mensen op een prettige manier langer thuis kunnen blijven wonen in een duurzame woning.